Humus kan med fordel laves i store portioner og så fryses
ned i mindre pakker.

Dat 1
1 pose kikærter ca. 400 gr. sættes i blød natten over i
rigeligt vand.
Vandet hældes fra og kikærterne skyldes.

Dag 2.
Kikærterne koges i nok vand, så de er godt dækket over
bønnerne.
Man kan vente med at salte til man laver selve humus massen.
Kog dem til de er godt møre ca. 30 – 40 minutter

Det skal du bruge til at lave humus.
2 – 3 økologiske citroner – alt efter størrelse (både fintrevet
citronskal og frisk presses saft skal bruges).
3 – 4 fed knust hvidløg – alt efter hvor meget hvidløgssmagen skal dominere.
Salt og peber efter smag.
Spidskommen efter smag – jeg bruger en del (ca. 4 spsk),
da jeg kan lide smagen.
1½ dl olivenolie.
2 spsk. tahin – kan undlades, hvis du ikke har det.
Vand så det bliver en jævn tyk masse, og så det er muligt
at blænde kikærterne.

Bland alle ingredienser og kikærterne og blænd det hele
til en jævn blød masse

Brug enten en stavblænder, blænder eller foodprocessor til at få en jævn humus masse

Tilsæt evt. fint hakket persille eller rød peber i den færdige humus for
at give det en flot struktur. Hvis man ønsker en flot gullig farve kan man tilsætte lidt gurkemeje.

Når det hele er lavet på én gang kan du pakke humussen i mindre
portioner i husholdningsfilm eller bøtter og fryse portionerne ned.
Når du tager det op og lader det tø natten over på køl, kan det nemt
holde sig en 4 – 5 dage på køl.