Her har du min hjemmelavede ketchup som er gennemtestet i går til grillhygge i kolonihave.

A.
Krydderpaste til ca. 2 – 3 gange ½ l færdig ketchup

1 håndfuld stenfri svesker
2 håndfulde rosiner
2 æbler– gerne madæbler, men alm. kan fint bruges.
2 stængler blegselleri
2 tsk. Gurkemeje
½ rød chili– alt efter hvor stærk den er
2 dl. Æblecider eddike
2 dl. Vand

Skræl æblet og skær æble, selleri, og chili i mindre
stykker.

Put alle ingredienser i en gryde og lad det simre under låg
i ca. 45 min. Rør rundt en gang imellem og tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis
den bliver meget tør.

Put den varme paste i en blænder og lad den evt. køle lidt
af inden den blændes, så låget ikke springer af blænderne, så der er paste i
hele dit køkken. Blænd til den er en helt jævn brun masse.

Hel 2/3 af pasten over i rengjorte glas (skoldede glas og
låg).

B.
Ketchup

Den sidste 1/3 af pasten, blændes nu færdig med 1 lille ds. tomatpuré
og en ds. hakkede tomat. Tilsæt salt og peber til smagen rammer ”købe” ketchup.

Måske synes du, der skal mere paste i for at smagen er helt rigtig, så er det
det du gør.

Jeg har testet denne ketchup sammen med en toårig og en lidt kræsen
person – den blev godkendt af begge 🙂

Jeg er i gang med at teste om den færdige ketchup kan fryses – så snart jeg ved om det er muligt kommer den info her på siden.