Mælkebøtte
Taraxacum officinalis

Mælkebøtter er friske og højaktuel lige nu i det skønne forår, hvor mange
haver lyser op af de gule blomster som f.eks. her i min kolonihave.

Kvaliteter
Mælkebøttens bitterstoffer gør godt i fordøjelsen, hvor mælkebøttens bitterstoffer hjælper lever-galdevejene
med den del af fordøjelsen.
Mange indtager mælkebøtte saft som led i
smerteterapi mod gigt.

Anvendelse
Blade: kan anvendes i salater. De små spæde blade egner sig bedst, da de ikke
er helt så ”rustikke” at tygge i.

Blomsterhovedet: Kan koges ind til en sirup. Opskrift kommer
senere

Herrens mark producere en saft af mælkebøtten. link

Toksisk virkning
Mælkebøtten er ikke giftig, men har man sarte galdeveje som f.eks. galdesten bør man starte med små mængder og så mærke efter hvad der sker i kroppen.